„Să educăm copilul pentru a nu trebui să pedepsim adultul”

Să educăm copilul pentru a nu trebui să pedepsim adultul” – (Pitagora).
În cadrul Parohiei Ortodoxe Române din Valdemoro (Madrid) a avut loc, în prezența unui număr important de familii de români din localitate, o dezbatere pe tema relațiilor dintre părinți și copii, susținută de către María Isabel Fernández Gutiérrez, coordonator în cadrul Programului de Prevenție al Centrului de Servicii Sociale.

Expunerea s-a derulat pe baza unei strânse relații de colaborare dintre Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Mărturisitori” din Valdemoro și Consiliul pentru politică socială, egalitate, voluntariat și imigrare din cadrul primăriei, se precizează într-un comunicat.

S-a dezbătut conceptul de conflict în cadrul relațiilor de familie, posibilitatea gestionării și rezolvării acestuia, limitele și normele în educația copiilor, s-au abordat aspecte legate de implicarea concretă a părinților în viața celor cărora le-au dat viață.

La acțiune au fost prezenți părinți și copii din Parohia Ortodoxă Română din Valdemoro, care s-au implicat în cadrul dezbaterilor.

La final, preotul paroh Dorin Sas a mulțumit invitatei pentru prezență și prezentarea făcută cu mult profesionalism, dăruindu-i o carte în limba spaniolă despre spiritualitatea ortdodoxă. Într-un cadru privat, María Isabel Fernández a răspuns punctual unor întrebări venite din partea persoanelor interesate în mod special de subiect.

S-au stabilit întâlniri viitoare cu membrii Grupului Nepsis al parohiei.