„S-a stins un zâmbet mare cât o lume” – Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu a încetat din viață la doar 55 de ani

gyuri-pascu

Actorul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineaţă, 26 septembrie la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, preluat de Mediafax. Fostul membru al trupei Divertis suferea de diabet.

Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Ioan Gyuri Pascu a murit acasă, în jurul orei 05:00 dimineaţa. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră, scrie agerpres.ro.

Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani şi se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a trecut pe lângă moarte în 2010 când a suferit un accident vascular cerebral. Într-unul din ultimele interviuri, în 2014, artistul spunea că se simte mult mai bine, că plănuieşte turnee în ţară şi că şi-a schimbat stilul de viaţă şi obiceiurile.

”Duc o viaţă normală. Pot spune că regret câteva lucruri pe care le-am făcut sau nu le-am făcut până acum, însă în general mi-am trăit viaţa frumos. Când vrea Dumnezeu, mă duc, toţi suntem la mâna lui. La toţi ne sună la un moment dat ceasul, asta este o certitudine. Depinde doar când se va întâmpla acest lucru’, a declarat Ioan Gyuri Pascu.

„S-a stins un zâmbet mare cât o lume”

„S-a stins un zâmbet mare cât o lume. S-a stins un artist mare cât o ţară. S-a stins o lumânare la cei vii şi de acum o voi aprinde la cei veşnici. Adio prieten drag, te vom urma intr-o profundă tăcere, tristeţe şi singurătate pe care le-ai lăsat…”, a scris pe Facebook, Florin Constantin, colegul de trupă al lui Gyuri Pascu.