Roquetas de Mar: Românii din sudul Spaniei vor sărbători Ziua Națională a României

42

afis 1 dec 2014 romana [640x480]

Asociația socio-culturală Rumanos Almerienses din Roquetas de Mar, în colaborare cu Viceconsulatul României la Almeria, vă invită duminică, 30 noiembrie 2014, să sărbătorim împreună Ziua Națională a României.

Sărbătoarea comemorează 96 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, când a avut loc Adunarea de la Alba Iulia și unirea provinciilor Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Satmar cu Regatul României.

Prin organizarea acestui eveniment dedicat Zilei Naționale, ne propunem menținerea identităţii naţionale și promovarea valorilor culturii românești și în același timp apropierea, întâlnirea și coeziunea românilor din sudul Spaniei.

Printre invitați, se vor număra reprezentanții administrației publice provinciale și locale, reprezentați ai asociațiilor românești din comunitatea autonomă Andaluzia, precum și ai asociațiilor socio-culturale străine din zonă.

Evenimentul, organizat pentru al patrulea an consecutiv la Roquetas de Mar, cu sprijinul Viceconsulatului României și al Primăriei locale, va debuta în jurul orelor 12:30 cu o ceremonie oficială, urmată de un program folcloric variat susținut de Ansamblurile „Dor Călător” din Roquetas de Mar și „Suflet românesc” din Valencia precum și de artiști din comunitatea românească de pe plan local. Programul de activități include totodată și diverse expoziţii de artizanat și produse tipice româneşti, precum și degustarea de specialități culinare tradiţionale, într-o atmosferă dominată de muzica și dansurile populare româneşti.

Astfel, în intervalul 12:00 – 23:00, porțile Pistei Sportive „El Puerto” din Av. Del Peru Roquetas de Mar, vor fi deschise tuturor românilor, precum și doritorilor să cunoască îndeaproape spiritul și cultura românească.

Corespondență: Asociația socio-culturală Rumanos Almerienses din Roquetas de Mar

afis 1 dec 2014 spaniola [640x480]