Românii vor plăti mai puţin pentru un „city break” în Europa

tenerife-6

Tarifele pentru un city break în Europa vor scădea cu până la 20% începând cu luna mai potrivit unui studiu realizat de agenţia de turism online Paravion.
Micşorarea preţurilor este generată în special de scăderea cererii, interesul turiştilor mutându-se către pachete tip charter. Majoritatea turiştilor care cumpără vacanţe online au ales pentru vara aceasta pachete în locaţii însorite, precum insulele greceşti – Chania, Creta, Lefkada sau Santorini, dar şi Mallorca şi Tenerife (Spania), Cipru, Croaţia sau Portugalia, arată studiul.

Potrivit datelor analizate de Paravion, tarifele cele mai ridicate pentru sejururi în capitalele europene se înregistrează în lunile considerate high season pentru acest tip de vacanţe, respectiv aprilie – mai şi septembrie – octombrie.

Primăvara, city break-urile generează circa 45% din totalul vânzărilor de vacanţe Paravion, în timp ce pe timp de vară, respectiv în lunile iunie, iulie şi august, ajung să genereze aproximativ 30%/, restul fiind înlocuit de sejururile charter.

Cele mai mari scăderi ale tarifelor pentru pachetele de tip city break începând cu 1 mai ajung la 20% în oraşe din Italia, Cehia sau Olanda.

Potrivit agenţiei, anul acesta cererea pentru city break-uri au crescut cu aproximativ 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Paravion a anunţat recent că va intră în acest an pe pieţele din Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu şi sud-estul Asiei, extindere care va genera în 2017, circa 25% din cifra de afaceri consolidată, pe grup.

Portalul Paravion este prezent pe piaţa europeană de turism în Marea Britanie, Spania, Ungaria, Bulgaria sau Cipru.

Anul trecut, veniturile companiei s-au ridicat la 46 milioane euro în România, respectiv 21 milioane euro în Turcia, cifra de afaceri consolidată depăşind 65 milioane euro.

City break 
City break este un termen ce provine din limba engleză, acesta definind excursie scurtă, efectuată între perioadele de concediu, în scopul relaxării într-un oraş turistic european, oraş în care se poate ajunge cu avionul în maxim 4 ore de zbor efectiv.