Românii din Parets del Vallès au sărbătorit românește Ziua Națională

43

10750118_793632500707179_3104506638074731734_o [640x480]

La spectacolul “LA MULŢI ANI ROMÂNIA”, organizat de Asociaţia pentru Difuzarea Culturii Româneşti din Parets del Vallès comunitatea românilor din Catalonia s-a întâlnit ca în fiecare an pentru a celebra Ziua Naţională a României, ziua Marii Uniri.

Această importantă zi este un eveniment plin de emoţii, de nostalgie pentru compatrioţii noştri care trăiesc în Diaspora şi care au asistat în număr de aproximativ 275 persoane la evenimentul care a avut loc pe data de 30 noiembrie, la orele 18:00,în Parets del Valles Barcelona), Sala de la Cooperativa unde au cântat tinerii noştri invitaţi din România: Maria Andreea, Vlad Teodosiu Păducel şi Maria Ţârlea.
Din partea Consulatului Român la Barcelona am avut plăcerea şi onoarea să-i avem alături de noi pe doamna consul general Geanina Boicu, domnul consul Cosmin Mitrea şi din partea primăriei locale pe domnul primar Sergi Mingote.

Tonul de deschidere al serii româneşti a fost dat de intonarea imnului României ”Deşteaptă-te române”. Invitaţii au adresat un mesaj românilor şi au vorbit despre semnificaţia Unirii: Sevastiana Stela Vidraşcu, preşedinta Asociaţiei, doamna consul general Geanina Boicu din partea Consuatului şi domnul primar Sergi Mingote din partea primăriei din Parets, au adresat un mesaj Comnunitatii românilor cu ocazia zilei României.

Spectacolul a fost prezentat de tânăra Alexandra Aurora şi a început cu un duet liric oferit de Elena Buldum şi Bianca Buldum. Au mai cântat Octavian Purcărea din Manresa micuţa Carla Giorgiana Mezea, Alexandra Aurora, apoi invitaţii noştri din România: Maria Andreea, Maria Ţârlea şi Vlad Teodosiu Păducel care ne-au încântat sufletele cu muzică şi vocile lor minunate.

A avut loc şi o tombolă cu premii oferite de Atlassib, Herbalife, de Biroul de Traduceri Cristina Săftoiu, Cabinetul de avocatură Marin Pasalodos şi un super tort personalizat cu harta României din partea Asociaţiei executat manual de prietenul nostru din Parets: Dorin Sălăjan.

10818703_793241144055507_2043556945_n

Am avut şi o superbă expoziţie de pictură printre care şi minunatele icoane realizată, de artista Daniela Sălăgean. Evenimentul s-a încheiat cu o degustare de produse româneşti, vin fiert, joc şi voie bună.

Pe data de 29 noiembrie, invitaţii noştri din România au fost şi în mijlocul românilor din Guissona, unde au fost în număr de aproximativ 400 de persoane, care au cântat, au petrecut româneşte.

Mulţumim celor care au participat la acest frumos spectacol: tinerilor artişti invitaţi din România, Atlassib, Digi Mobil, Cristinei Săftoiu, Cabinetul de avocatură:Marin Pasalodos, TV Valles Visio şi tuturor românilor care au participat la acest important eveniment pentru noi românii:”Ziua Naţională a României”. Să ne dea Dumnezeu sănătate tuturor şi să ne revedem cu bine în 2015. LA MULŢI ANI!!!

Corespondență: Stela Vidraşcu – Președinte/ASOCIAŢIA PENTRU DIFUZAREA CULTURII ROMÂNEŞTI, Parets del Vallès (BARCELONA)