Spania: Româncă asasinată în Moraira, Comunitatea Valenciană, și aruncată la container

Lucrătorii de la firma de salubritate din zona Teulada-Moraira, Provincia Alicante, Comunitatea Valenciană din Spania, au descoperit în cursul zilei de luni, 17 februarie, a.c., cadavrul unei femei înfășurat într-o pilotă de dormit și legat cu sfoară, într-un container dintr-o zonă rezidențială din Moraira.

Au fost alertate de urgență autoritățile locale, care după primele cercetări au stabilit că femeia a fost asasinată cu un cuțit în noaptea de duminică spre luni, și aruncată la container.

Primele investigații efectuate de către Poliția Locală și Garda Civilă din zonă, au scos la iveală faptul că femeia asasinată se numește Alina Mocanu, de naționalitate română, în vârstă de 34 de ani, mama unui copil minor de 14 ani.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Gărzii Civile Alicante a declarat că, asasinul tinerei românce este chiar partenerul de viață al acesteia, Artur K., în vârstă de 60 de ani, olandez stabilit de mulți ani în Moraira, proprietar al unei agenții imobiliare cunoscute în zonă, cu care victima avea o relație de peste doi ani de zile. Asasinul și-a recunoscut fapta și a mărturisit că Alina Mocanu a decedat în urma mai multor lovituri de cuțit, în timpul unei discuții contradictorii.

În timpul investigațiilor, anchetatorii au descoperit că olandezul a fost condamnat în luna iulie 2019, în urma denunțului unor vecini, pentru maltratarea tinerei românce, aceasta obținând un ordin de protecție pentru șase luni. Din păcate, la expirarea ordinului, victima nu a solicitat prelungirea acestuia, împăcându-se cu agresorul.

Primăria din Moraira organizează o întâlnire cu cetățeni și reprezentanți ai comunității, pe tema prevenirii violenței domestice, miercuri, 19 februarie a.c., la ora 13:00, în cadrul căreia vor păstra cinci minute de reculegere în memoria victimei, în semn de simpatie și solidaritate cu familia acesteia.