Rezultatelor alegerilor europarlamentare ar putea întări leul

21

bani [640x480]

Leul ar putea relua recenta tendinţă de întărire, în urma rezultatelor alegerilor de la sfârşitul săptămânii, după ce a oscilat într-un interval îngust în jurul a 4,41 lei/euro vineri, susţin economiştii ING Bank România, într-un raport.

„O victorie importantă (37% rezultat preliminar, pe baza numărătorii a 93% din voturi) pentru guvernanţii socialişti la alegerile pentru Parlamentul European sugerează că ne putem aştepta la stabilitate politică înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie. Totuşi, chiar dacă aceasta favorizează posibile avansuri ale leului, asemenea mişcări vor fi probabil limitate astăzi în contextul unei zile liniştite, cu pieţele din SUA şi Marea Britanie în vacanţă”, se spune în raportul băncii.

De asemenea, economiştii ING Bank România declară că se aşteaptă ca Ministerul Finanţelor să vândă suma planificată de 800 milioane lei la un randament maxim în jurul a 2,60%, uşor sub cotaţia superioară din piaţa secundară pentru un instrument similar, rezultat asemănător cu cel de la precedenta licitaţie pentru titluri pe termen scurt din urmă cu o lună.