Regele Spaniei, în carantină pentru 10 zile

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a decis să se auto-carantineze după ce s-a confirmat că o persoană cu care monarhul a intrat în contact duminică, a fost testată pozitiv pentru Covid-19. Casa Regală nu a dezvăluit cine este persoana sau în ce context a avut loc întâlnirea.

„În urma reglementărilor sanitare, din acest moment va intra în perioada obligatorie de carantină de zece zile, suspendând toate activitățile sale oficiale planificate în acea perioadă”, a precizat Casa Regală într-un comunicat, citat de presa locală.

La rândul lor, potrivit Palatului La Zarzuela, Regina Letizia, Principesa Leonor a Asturiei și Infanta Sofía își vor putea continua activitățile în mod normal.

Felipe al VI-lea plănuise să călătorească miercuri, 25 noiembrie, cu Letizia la Sevilia pentru a inaugura „Summitul inovării în turism” (TIS2020). Acum, regina va participa la eveniment singură, potrivit presei spaniole.

Duminică, 23 noiembrie, înainte de a se afla despre persoana testată pozitiv pentru Covid-19, monarhul spaniol a condus o ședință a Consiliului științific al Institutului Regal Elcano și l-a primit în audiență pe comandantul Comandamentului de transformare aliată (SACT), generalul André Lanata, cu ocazia vizitei sale în Spania.

SACT este un comandament militar al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: EFE