Rechini reperaţi în apropierea Barcelonei – Şase plaje au fost închise

Premiá de Mar

Şase plaje din apropiere de Barcelona au fost redeschise după ce au fost închise cu o zi înainte din cauza prezenţei a trei rechini albaştri, relatează AFP. Două plaje din oraşul turistic El Masnou şi patru plaje din cel vecin, Premia del Mar.

Rondurile de supraveghere obişnuite efectuate de două vapoare ale Crucii Roşii sunt menţinute, echipajul fiind desemnat să supravegheze eventuala întoarcere a rechinilor, a precizat purtătorul de cuvânt.

Şase plaje catalane au fost închise marţi după alerta dată de echipele de salvare, care au reperat un rechin albastru în apropiere de plajă, după care au descoperit că el era însoţit de alţi doi, ce măsurau între un metru şi 1,50 metri lungime.

„Cunoscut pentru că a atacat oameni şi vapoare”, rechinul albastru sau Prionace glauca, este „considerat o specie periculoasă”, potrivit Muzeului de istorie naturală din Florida, care înregistrează atacurile acestor rechini.

Potrivit statisticilor sale, care trebuie tratate cu precauţie deoarece acoperă o perioadă lungă de timp, din 1580 până în 2013, şi pentru că atacatorii sunt dificil de identificat, precizează muzeul, rechinul albastru a fost implicat în 13 atacuri în aproape 450 de ani, între care patru mortale.

http://www.abc.es/sociedad/20140715/abci-tiburones-barcelona-playas-201407151644.html