Rafa Nadal, campionul de la Australian Open

În vârstă de 35 de ani, spaniolul Rafael Nadal a devenit duminică primul jucător de tenis masculin care a câștigat 21 de turnee de Grand Slam, un record în istoria tenisului masculin, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev (2-6, 6-7, 6-4, 6-4 și 7-5) la Australian Open, relatează reuters.

Cu această victorie, Rafa Nadal îi depășește pe Novak Djokovic și Roger Federer în cursa de Grand Slam.

Rafa Nadal a recunoscut că finala de la Australian Open a fost „unul dintre cele mai incitante meciuri” din cariera sa sportivă, mai ales că în urmă cu doar o lună și jumătate se îndoia dacă va putea juca din nou.

Rețelele de socializare au fost inundate de felicitări, unde personalități din sport, politică și fani din întreaga lume au sărbătorit cucerirea tenismenului spaniol.

Ministerul Culturii și Sportului l-a felicitat pe Nadal și a susținut că acesta devine primul tenismen care a câștigat 21 de titluri de Grand Slam. „Gigant!”

Miquel Iceta, l-a felicitat pe sportiv pentru „victoria meritată și muncitoare”.

„Cel mai bun jucător de tenis din istorie, un exemplu pentru sportul spaniol”, a declarat vicepreședintele II al Guvernului și ministrul Muncii și Economiei Sociale, Yolanda Díaz.

Casa Regală a dorit, de asemenea, să-și arate sprijinul pentru tenismenul din Mallorca și a distribuit un mesaj similar pe Twitter.

Informații și foto: Reuters