PSD Belgia sprijină activ PSD Cluj în alegerile locale

37

Alegerile locale din România sunt deosebit de importante pentru românii din Diaspora. Lor le pasă cine are grijã de oraşul sau judeţul în care au copilărit, cine sunt responsabilii sistemului în care trăiesc rudele şi prietenii lor.
„Este crucial pentru alianţa USL de a obţine victoria la Cluj, în inima Transilvaniei. Acesta poate să fie semnalul clar pentru victoria noastră la alegerile generale din toamnă”, preciza Victor PONTA, Preşedintele Partidului Social Democrat.
Clujeanul Dan LUCA, vicepreşedinte PSD Diaspora, prezent la lansarea candidaţilor, preciza: „Şocul arestării primarului urbei în toamna lui 2011 s-a resimţit peste tot, inclusiv la Bruxelles. Nu poţi ca şi clujean să nu te simţi deranjat că până şi oraşul nostru, capitala spirituală a Transilvaniei, leagăn de cultură şi educaţie, să fie atins până la nivel de vârf de flagelul corupţiei. Nu pot să cred că un oraş în care tot al treilea cetăţean este student sau cadru didactic universitar poate să rămână cu această ruşine! Nu pot să cred că oraşul care dă României cel mai mare număr de academicieni rămâne mut la astfel de fapte! Nu pot să cred că o posibilă capitală culturală a Europei să rabde aşa ceva! Ne luăm însă destinul în mâini şi vom deveni mai buni, printre cei mai buni, poate cei mai buni! Alegerile locale sunt momentul să îndreptăm lucrurile la Cluj!”
Candidatul USL pentru primaria municipiului Cluj-Napoca este Marius Nicoară, iar cel pentru preşedenţia Consiliului Judetean Cluj este Horea Uioreanu. „Suntem pregătiţi pentru a conduce Clujul spre dezvoltare”, preciza Remus Lăpuşan, Preşedintele PSD Cluj.
La evenimentul festiv, derulat sâmbătă, 19 mai 2012, la Cluj-Napoca, au participat altături de cei citaţi şi Preşedintele PNL – Crin Antonescu, ministrul Daniel Constantin, ministrul Ioan Rus, eurodeputatul Corina Creţu, senatorul Dan Sova şi Anda Ghiran (Secretar Executiv PSD Belgia).
Informaţii suplimentare despre PSD Belgia se pot obţine de la www.psdbruxelles.eu