Primarul orașului Alcalá de Henares, decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit”

Ambasadorul George Bologan a conferit primarului orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, în numele Președintelui României, Klaus Iohannis, Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă avută în demersurile de promovare a relațiilor româno-spaniole.

În discursul său, șeful misiunii diplomatice de la Madrid a punctat contribuția deosebită a primarului din Alcalá de Henares pentru încrederea acordată comunității românești și a subliniat că în perioada următoare vor fi continuate evenimentele de diplomație devenite o tradiție și care au ca menire apropierea umană și instituțională.

La rândul său, primarul orașului Alcalá de Henares a subliniat legăturile strânse între Spania și România atât din punct de vedere istoric, cât și cultural și a apreciat rolul activ pe care cetățenii români din localitate îl au la dezvoltarea societății, contribuind la creșterea comunității locale.

Profitând de prezența sa în Alcalá de Henares la 3 octombrie a.c., ambasadorul George Bologan i-a încurajat pe conaționalii rezidenți în localitate, să se implice în viața societății, să își aducă aportul la însuflețirea acesteia, să fie interesați de viața politică, susținând totodată vitalitatea economică și socială și făcând ca vocea comunității să fie auzită tot mai mult pe plan local.

Orașul Alcalá de Henares este patrimoniu mondial al umanității, fiind un important punct de atracție pentru turismul cultural, este localitatea scriitorului Miguel de Cervantes, respectiv locul unde Cristofor Columb s-a întâlnit cu regina Isabela Catolica în 1480 și tot aici, cardinalul Cisneros a fondat unul dintre cele mai prestigioase centre universitare europene ale secolului XVI. Astăzi, localitatea este un prosper centru industrial și academic. Esența bunelor legături ale primăriei cu ambasada și ale localității cu România, este dată de comunitatea românească foarte bine integrată și apreciată căreia îi exprimăm sentimente de Admirație și recunoștință pentru bunul exemplu.

Comunicat și foto: Ambasada României în Regatul Spaniei