Presa din Spania scrie la superlativ despre Ianis Hagi

Presa din Spania este la picioarele lui Ianis Hagi, după evoluţiile de la Campionatul European U21. El Mundo Deportivo este cu ochii pe fiul ”Regelui”, deşi ibericii au atins aceeaşi performanţă ca naţionala României, calificarea în semifinale.

Jurnaliştii îl descriu pe Ianis prin prisma unor asemănări cu tatăl său. La fel ca şi în cazul ”Generaţiei de Aur”, când ”Maradona din Carpați” era liderul naţionalei, aşa este văzută şi acum situaţia. Ianis este omul care face mecanismenele să se învârtă la reprezentativa U21. ”Prin talent, viziune de joc, printr-un fotbal spectaculos, Ianis Hagi, fiul legendarul Gică Hagi este motorul actualei naţionale de tineret a României şi face publicul din România să viseze”, menţionează El Mundo Deportivo.

Ianis impresionează şi scouterii echipelor importante din Europa de Vest. Cluburi din Olanda, Belgia şi din alte campionate de top îl urmăresc, dar ultima ofertă pare cea mai tentantă pentru club. Genk e dispusă să oferte până la 10 milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile decarului naţionalei de tineret. Dacă mutarea se va concretiza, devine cel mai scump jucător vândut vreodată din Liga 1.