Portugalia rămâne principala sursă de turiști internaționali pentru Extremadura, Spania

Extremadura a fost „una dintre cele cinci regiuni ale Spaniei care au rezistat cel mai bine pandemiei în timpul verii” în ceea ce privește turismul internațional, așa cum subliniază Francisco Martín Simón, directorul general al turismului Extremadura Publituris, care a adăugat că aceste rezultate se datorează în mare măsură, turismului portughez, relatează tourinews.es.

Martín subliniază că, comunitatea din Extremadura a oferit principalele cerințe pe care călătorii le caută în aceste vremuri de pandemie, cum ar fi izolarea, hotelurile rurale și contactul cu natura. Aceste caracteristici nu au atras doar turiști din Spania, ci și din Portugalia, care rămâne principala sursă internațională. El subliniază că sejururile medii de peste trei nopți au fost înregistrate „optime pentru regiune”.

Francisco Martín Simón a menționat că Extremadura va continua să investească în promovare în cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră Euroace Euroregiunea, în care colaborează împreună cu regiunea Região Centro și Alentejo din Portugalia.

A consemnat: Zoe Stoleru Martí