Poliţia spaniolă a arestat opt persoane suspectate că fac parte dintr-o celulă jihadistă

52

politia barcelona

Poliţia spaniolă a arestat opt persoane suspectate că fac parte dintr-o celulă jihadistă, care făceau apel la comiterea de atacuri teroriste în Spania, a anunţat Ministerul de Interne, citat de Associated Press.

Arestările au fost efectuate în provinciile nord-estice Barcelona şi Girona, precum şi în provinciile centrale Ávila şi Ciudad Real.

Spania a arestat în ultimii ani zeci de presupuşi militanţi jihadişti şi persoane care recrutau luptători sau atacatori. Ministerul de Interne de la Madrid a anunţat luni că poliţia a arestat două persoane în Ceuta, enclava spaniolă din Africa, acestea fiind suspectate că fac parte dintr-o celulă teroristă şi că se pregăteau să comită atacuri în Spania şi alte ţări europene.

Potrivit aceluiași comunicat, cele două persoane arestate, cetăţeni spanioli de origine marocană, au legătură cu alte patru persoane care fac parte din aceeaşi celulă teroristă şi care au fost reţinute la 24 ianuarie.

Poliţia a precizat că cei şase membri ai celulei teroriste aveau profiluri similare celor doi fraţi francezi care au ucis 12 persoane în atacul de la redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris, în ianuarie.

Ministerul a adăugat că gruparea urma instrucţiunile organizaţiei teroriste Stat Islamic prin intermediul reţelelor de socializare şi site-urilor jihadiste.

Ceuta este una dintre cele două enclave spaniole din Africa, situată pe coasta Mării Mediterane şi învecinată cu Marocul.