Poemele lui Gelu Vlașin încălzesc sufletele românilor din Catalonia

Cartea de poeme a poetului Gelu Vlașin intitulată „Ultima suflare” a fost lansată în Catalonia, la Manlleu, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”. Lansarea a avut loc într-o duminică însorită, după slujba de liturghie susținută de preotul paroh Adrian Apostol.

Volumul este bilingv, poemele fiind prezentate atât în limba română, cât și în spaniolă. Evenimentul a fost organizat de către Stela Vidrașcu, președinte al Centrului Cultural Român din Catalonia.

Printre invitații acestui eveniment special, cu largă participare, s-au numărat Angela Mocanu, ce a interpretat două piese muzicale remarcabile, dar și fetița Ioana Dumitrescu, care a oferit un scurt recital la vioară. Momentul cultural – artistic a fost apreciat de către toți cei prezenți.

Poetul Gelu Vlașin este originar din Telciu, județul Bistrița-Năsăud; a publicat 18 cărți până acum, în mai multe limbi și este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Scriitorilor din Spania și al mai multor asociații culturale și profesionale.

A consemnat: Occidentul Românesc