Pentru prietenii mei aflați departe de România

46

Vă adresez urări dragi vouă, prietenilor mei, vreo 10 la număr, aflaţi departe de ţară şi vă trimit un gram din bucuria acestei zile de 1 Decembrie. Astăzi am fost împreună cu soţul meu la parada de Ziua Națională a României de la Arcul de Triumf şi am simţit că românii au lăsat vrajba politică la o parte şi că serbează astăzi cu toţii această importantă zi. La noi vor fi alegeri parlamentare peste o săptămână şi unii încearcă să profite de această zi pentru ca să iasă în faţă.

Nu ştiu dacă şi politicienii sunt în stare să ajungă măcar azi la un moment de pace. Pentru românii de azi, oamenii politici nu mai sunt văzuţi ca o speranţă a revenirii acestui popor, ci dimpotrivă, a dispărut total speranţa că oamenii aleşi de noi ar face ceva pentru binele ţării. În acest an, pentru prima oară, nimeni nu mai discută pe stradă, în autobuz, sau în sălile de aşteptare, despre aleşi sau alegeri, oamenii sunt scârbiţi de luptele dintre politicieni şi de lipsa de conduită morală a acestora. Îmi este sincer teamă de ce vor vota dar şi cu cine vor vota pe fondul acestei lipse de entuziasm, dar şi de încredere.

Chiar dacă aici viaţa devine mai scumpă cu fiecare zi care trece, totuşi astăzi lăsăm grijile la o parte şi ne unim bucuria într-un singur gând, acela că suntem români şi că trebuie să fim mândri de asta. Ciolanul cu fasole care se oferă gratuit azi de majoritatea primăriilor (mai rar mici sau sarmale…), alături de un pahar de vin fiert, arată foarte clar cât de civilizaţi suntem şi care este de fapt mâncarea poporului… A existat o campanie a postului de televiziune Antena 3 care i-a îndemnat pe români să îşi achiziţioneze steaguri pentru Ziua Naţională şi ne-am conformat cu toţii. A fost foarte frumos să vezi azi, pe stradă, la ferestre şi maşini, multe steguleţe tricolore. Şi eu am abordat un steag în curte, în maşină şi chiar mi-am achiziţionat un steag cu care am fost la defilare. Vouă dragilor, care locuiţi departe, vă adresăm urări sincere pentru o viaţa mai bună, să fiţi sănătoşi şi să aveţi puterea să mergeţi mai departe! Doamne Ajută! Cu mult drag, Augustina şi Stefan – București