Pe 28 februarie Consulatul României la Castellón de la Plana organizează consulat itinerant în provincia Alicante

43

planoalicante [640x480]

Pe data de 28 februarie 2015, o echipă a Consulatului României în Comunitatea Valenciană – Castellón de la Plana va oferi consultații, asistenţă şi servicii consulare pentru cetățenii români rezidenți în provincia Alicante. Programul de derulare a activităţii este între orele 10:30 şi 16:30.

Vor fi asigurate următoarele categorii de servicii consulare:

– înscrieri acte de stare civilă: certificate de naştere, căsătorie, deces, inclusiv traducerile şi legalizările aferente acestora;

– servicii consulare notariale: autentificare procuri și declaraţii, eliberare de inscripţii consulare etc;

– preluare de cereri de verificare a permiselor auto româneşti (verificarea şi emiterea certificatelor se vor face numai la sediul consulatului);

– eliberare titluri de călătorie și declarații de călătorie pentru minori: pentru titlul de călătorie, este obligatorie prezența solicitantului în vârstă de peste 14 ani; sub această vârstă, părinţii /părintele /reprezentantul legal trebuie să prezinte o fotografie tip paşaport care să conţină imaginea facială a minorului şi să respecte câteva condiții minime: fără ochelari, cu o expresie a feţei firească, ochii deschişi, privirea spre cameră, imaginea facială să ocupe 70-80% din suprafaţa fotografiei, capul şi faţa descoperite; (SE VA EVITA ÎMBRĂCĂMINTEA DE CULOARE ALBĂ, GALBENĂ SAU ALTE CULORI DESCHISE);

– consultaţii pe teme consulare.

IMPORTANT! Nu se preiau cereri de eliberare a pașapoartelor; procedura presupune prezența obligatorie a solicitantului la sediul din Castellón al consulatului.

– Locul desfășurării activităților: Centro Social Gastón Castelló, Calle Del Pino Santo 1, Alicante (zona Parque Público Lo Morant, pe latura Calle de Lugo).

Accesul se face numai în baza programării obţinute personal, nu prin intermediari, de la Consulatul României la Castellón, astfel:

– prin e-mail: secretariat@consulatcastellon.e.telefonica.net (cu menţionarea numărului de telefon mobil unde solicitantul poate fi contactat);

– prin fax: 964 257 053 (cu menţionarea numărului de telefon mobil unde solicitantul poate fi contactat);

– prin telefon la unul din numerele: 964 216 172, 964 212 446, 964 203 331 (formați „0” după ce se conectează ghidul-robot telefonic).

Viitorii solicitanţi de servicii consulare sunt rugaţi să menţioneze în cerere: numele şi prenumele, tipul de serviciu consular solicitat, localitatea/provincia de domiciliu sau rezidenţă în Spania, un număr de telefon mobil sau o adresă de e-mail pentru contact.

Pentru acte necesare, taxe consulare şi alte informaţii, puteți accesa pagina de servicii consulare la adresa:

http://castellon.mae.ro/node/832