Oradea a început un nou proiect gigant pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor

Autorităţile orădene anunţă că au început lucrările pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir. Este o operaţiune de amploare la finalul căreia axa pe care există transport în comun, trafic de navetişti şi acces către zonele de servicii şi producţii va fi complet modernizată, scrie ZF.

Primăria Oradea anunţă că au început lucrările pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir. La final, artera va avea patru benzi, linie de tramvai, spaţiu verde cu un aliniament verde, pistă de biciclete, trotuar şi locuri de parcare paralele cu bordura.

„Lucrările au început azi cu decopertarea pavajului zonei pietonale aflate vizavi de sediul Direcţiei pentru Agricultură Bihor. Se lucrează pe tronsonul cuprins între Strada Arieşului şi Strada Muntele Găina, urmând să fie efectuate săpăturile la cotă pentru realizarea pistei de biciclete şi a trotuarului. Pentru că este un proiect de mare amploare, care va presupune şi deranj în trafic, ne cerem scuze orădenilor pentru inconveniente care vor apărea în circulaţie. Suntem convinşi că după finalizarea lucrărilor, orădenii şi nu numai, vor beneficia de un confort sporit în trafic, coridorul Nufărul – Cantemir având un rol important în transportul de călători, preluând prin relaţia transportului în comun, atât tramvai cât şi autobuze, tot traficul de navetişti din Zona Metropolitană şi nu numai, spre zonele de servicii, producţie sau funcţionale”, a anunţat primarul oraşului Oradea, Florin Birta.

Lucrarea care este realizată cu fonduri europene, va fi gata peste 20 de luni.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.