Olimpicii români au cucerit patru medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori

19

medalii-olimpiada-yakutk-olimpici [640x480]

Lotul olimpic de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Ankara, în perioada 10 – 17 august.

Medalia de aur a fost obţinută deMihai-Iulian Andreescu, elev înclasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală. Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Szasz (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj, judeţul Timiş), Tudor-Petru Ţiplea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş) şi Mihai Gheorghe (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Echipa României a fost condusă de profesorii Szabó Zoltan şi Dan Pracsiu

Competiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat în calitate de ţară invitată, iar Turcia, din postura de ţară-gazdă, a avut două echipe în concurs.