Occidentul Românesc prezent și în Insulele Baleare

31

1

Odată cu evoluția fenomenului migratoriu cu care se confruntă România în ultimii ani de după 1989, în Regatul Spaniol regăsim români în toate regiunile din Peninsula Iberică dar și în cele două arhipelaguri din Marea Mediterană: Insulele Baleare și Insulele Canare. Mulți, mai curajoși și plini de optimism și-au început propriile afaceri, alții încă se mai confruntă cu muncile pe care autohtonii le refuză.

Aproape în toate provinciile spaniole unde trăiesc români există magazine unde se comercializează produse care fac o anume legătură cu locurile natale, cu tradițiile și obiceiurile rămase în grija celor de acasă.

Din dorința de „a aduce românului din Spania bucatele și merindele tradiționale românești…”, Mariana Ștefănuță a deschis la începutul acestui an Magazinul Românesc Palma1 în orașul Palma de Mallorca situat în Calle Aragon nr. 128 și Magazinul Românesc Palma2 în orașul Inca, în Calle Bartolomeu Coc nr. 10, la o distanță de aproximativ 37 de km între cele două orașe.

Românii din zonă au primit cu mult interes veștile astfel că, plini de încredere au trecut pragul magazinelor românești bucurându-se să descopere servicii de calitate și să fie întâmpinați de un personal amabil și ospitalier.

Pe lângă produsele tradiționale cunoscute, cele două magazine mai oferă clienților cartele DIGI Mobil, prăjituri și torturi proaspete realizate de un laborator cu specific românesc, servicii de coletărie Spania – România și retur prin cunoscuta firmă de transport Nelu Bârsan care facilitează atât legătura între cele două magazine și Parohia Ortodoxă Română din Mallorca, cât și între cei din insule, Peninsula Iberică și România.

Prin grija aceleiași firme de transport, în magazine și la biserică românii beneficiază gratuit de informații de interes, articole de specialitate, interviuri interesante, știri internaționale și din România, anunțuri diverse și de muncă pe care le regăsesc în paginile publicației în limba română Occidentul Românesc prezentă și în Insulele Baleare.

FOTO: Andrada Ștefănuță

2

43

2 [640x480]

11 [640x480]

3 [640x480]