Occidentul Românesc premiază valoarea în Anul Centenar al Marii Uniri

„Această unire românească n-ar avea nicio valoare dacă nu s-ar sprijini pe însăși conștiința noastră despre necesitatea ei, despre caracterul ei sacru, nezguduit, despre aceea că ea e astăzi – ceea ce nu înțelege o mulțime de lume – o condiție pentru existența însăși a poporului nostru.” (Nicolae Iorga)

La o sută de ani de la momentul istoric al întregirii națiunii, românii își demonstrează valoarea și dincolo de granițele stabilite în anul 1918. Suntem prezenți pe mai multe continente, în culturi diferite, ne integrăm și ne adaptăm unor societăți diverse și, peste tot, ducem cu noi în suflet o parte din România care ne-a născut și educat.

Publicația independentă Occidentul Românesc premiază valorile românești din afara granițelor în Anul Centenar al Marii Uniri. Ajunsă la ediția a doua, campania de promovare a valorilor românești din străinătate „Noi susținem excelența!” lansată de această publicație își va desemna laureații în cadrul unui eveniment privat, care va avea loc la sfârșitul lunii mai a acestui an, în Spania. Evenimentul este susținut exclusiv din fonduri proprii, fără a fi afiliat vreunui program de tip instituțional, guvernamental sau finanțat prin astfel de resurse.

Am dorit să ne implicăm în promovarea românilor care excelează în diverse domenii de activitate din patriile lor adoptive pentru că publicațiile din România vorbesc prea puțin despre astfel de români, despre eforturile depuse ori sacrificiile făcute și, mai ales, despre rezultatele muncii lor. Am dorit să intervievăm și să prezentăm oameni de succes, români care impresionează prin rezultatele muncii lor, prin profesionalism, dar și prin valoarea umană de care dau dovadă.

Astfel, am publicat în paginile Occidentului Românesc povești ale unor români nominalizați de către comunitățile din care fac parte – români din Spania, Belgia, Statele Unite ale Americii, Franța etc. Această campanie va continua și în viitor: sunt mulți români valoroși care merită să fie cunoscuți, care pot servi ca model și inspirație pentru generațiile tinere aflate pe drumul formării.

Gala de premiere organizată de către redacția Occidentul Românesc va marca încheierea celei de-a doua etape a campaniei, care, iată, coincide cu un an de mare sărbătoare pentru toți românii, indiferent unde se află. La aniversarea României Mari, celebrăm, în acest fel, valoarea românească. La Mulți Ani, România și români de pretutindeni!

Redacția Occidentul Românesc