Occidentul Românesc a ajuns în China

Publicaţia Occidentul Românesc a mai depăşit o frontieră: anul acesta, ziarul românilor din Spania a ajuns în China. În urma unei colaborări cu compania Blue Ocean Network din Beijing, implicată într-o campanie de atragere a atenţiei asupra poveştii impresionante de viaţă a unui ciclist chinez cu un singur picior, campion paralimpic, Occidentul Românesc a publicat un material despre acest sportiv pe nume Wang Yonghai.

Foto: Wang Yonghai, campion paralimpic

Astfel, Occidentul Românesc a fost singura publicaţie de limbă română care a popularizat remarcabila poveste de viaţă a ciclistului chinez care a reuşit, în ciuda dobândirii unei dizabilităţi în urma unui accident, să devină sportiv de performanţă şi să câştige medalii. Chiar dacă acum are 45 de ani şi s-a retras din echipa paralimpică a Chinei, Wang participă în diverse alte competiţii, pentru o cauză nobilă: motivarea altor persoane aflate în situaţia lui să nu renunţe, să nu se lase pradă sentimentelor de deznădejde şi să creadă că pot deveni performante indiferent de dizabilitatea pe care o au. Ceea ce ne-a motivat să vă oferim această poveste a fost, pe lângă puternicul mesaj pe care îl transmite, faptul că şi România are un campion paralimpic la ciclism, medaliat cu aur: Eduard Novak, un campion al încrederii şi motivaţiei, un sportiv complet care este, la fel ca Wang, un exemplu de depăşire a limitelor. De altfel, şi povestea lui s-a regăsit în paginile publicaţiei noastre, în aceeaşi ediţie.

Foto: Wang Yonghai, campion paralimpic și fetița sa

Colaborarea dintre Occidentul Românesc şi Blue Ocean Network pentru realizarea acestui material s-a finalizat într-un mod neaşteptat pentru echipa noastră redacţională: câteva exemplare ale ediţiei din luna august, care a găzduit povestea lui Wang, au fost solicitate de către sportiv şi echipa lui de campanie. Astfel, după o călătorie lungă, publicaţia românilor din Spania a depăşit încă o frontieră, ajungând, în premieră, pe continentul asiatic.

Autor: Redacţia OR

Foto: Blue Ocean Network