MRP propune organizarea unui proiect destinat mass-media de limbă română din Republica Serbia

În implementarea Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020, aprobată în cadrul ședinței de Guvern din data de 31 mai, a.c., Ministerul pentru românii de pretutindeni (MRP) prevede și derularea programului „Limba română, educație și comunicare”.

În acest sens, MRP propune organizarea unui proiect destinat mass-media de limbă română din Republica Serbia, sub egida : „Stagiu de formare pentru jurnaliștii români care manifestă interes față de problematica comunității românești din Serbia”, se arată într-un comunicat MRP.

Având în vedere importanța acestui proiect, noutatea lui, precum și diversitatea instituțiilor mass-media din România participante la eveniment, MRP extinde perioada de înscriere, astfel încât să permită o prezență cât mai mare a reprezentanților presei de limbă română din Serbia.

Stagiul include întrevederi cu jurnaliștii români cu expertiză pe problematica românilor de pretutindeni, întâlniri cu oficiali ai Guvernului și Parlamentului României, dar și vizite practice la studiourile de televiziune din București, Craiova și Timișoara.