Ministrul justiției, Alina Gorghiu: România se confruntă cu o creștere semnificativă a consumului de droguri

Declarațiile ministrului justiției, Alina Gorghiu pentru Digi 24, cu privire la fenomenul consumului de droguri din România sunt extrem de relevante și ridică o serie de probleme importante legate de abordarea acestui subiect.

Ministrul justiției subliniază faptul că fenomenul consumului de droguri este în creștere în țara noastră, iar această afirmație este susținută de sondaje, analize și rapoarte oficiale. „Această creștere este o problemă de sănătate publică serioasă, care necesită o abordare adecvată din partea autorităților.”, a precizat Alina Gorghiu.

Ministrul justiției afirmă că în București-Ilfov există aproximativ 750.000 de oameni care au recunoscut că au consumat cel puțin o dată o substanță interzisă. Această cifră este semnificativă și indică amploarea problemei și este important ca autoritățile să ofere servicii adecvate de prevenire și tratament pentru acești consumatori, a menționat Gorghiu.

În declarațiile sale, Alina Gorghiu aduce în discuție subraportarea consumului de droguri, menționând că nu toți cei care sunt întrebați recunosc că au consumat. Acest aspect este important deoarece poate subestima cuantumul real al consumului de droguri și subliniază necesitatea de a aborda deschis și fără stigmatizare problema consumului de substanțe interzise pentru a obține date mai precise și a oferi ajutor celor afectați.

În ansamblu, declarațiile ministrului justiției subliniază necesitatea unei abordări mai umane și mai orientate spre prevenire în ceea ce privește consumul de droguri, precum și importanța colectării de date precise pentru a înțelege mai bine amploarea problemei și pentru a oferi soluții eficiente.

Sursă informații și foto: Digi24