Ministrul delegat Angel Tîlvăr a avut o întrevedere cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

angel_tilvar

Întrevederea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a fost primit de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Întrevederea care s-a desfășurat pe 9 februarie a prilejuit o trecere în revistă a proiectelor destinate promovării valorilor culturale și spirituale românești. Cu această ocazie, s-a discutat despre sprijinirea comunităților ortodoxe românești din afara granițelor țării, în cadrul Protocolului de cooperare semnat de către Patriarhia Română cu Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. S-a convenit asupra continuării cooperării instituționale pentru consolidarea identității spirituale a românilor de pretutindeni.

De asemenea, s-a agreat intensificarea demersurilor de susținere a activităților spirituale, sociale și educaționale, pentru a putea dezvolta conștiința identitară și spirituală a comunităților.

http://www.dprp.gov.ro/intrevederea-ministrului-delegat-pentru-relatiile-cu-romanii-de-peste-hotare-angel-tilvar-cu-preafericitul-parinte-daniel-patriarhul-bisericii-ortodoxe-romane/