Mesaj dur pentru cei din țară: „Acasă nu se întoarce Diaspora, se întorc doar cei iresponsabili”

Un român din Blaj, județul Alba, stabilit în Frankfurt (Germania), a transmis un mesaj dur celor de acasă, care au criticat faptul că cei din Diaspora revin în țară din cauza pandemiei de coronavirus și pun în mare pericol concetățenii.

Românul Sergiu Moraru, absolvent al Universității din Alba-Iulia, lucrează la aeroportul din Frankfurt, Germania, şi susţine că în prezent se întorc acasă doar „categoriile bine ştiute”, cei responsabili având contracte de muncă de respectat în ţările unde trăiesc și muncesc.

Sergiu Moraru a mai scris în mesajul transmis celor de acasă, că nu toți românii din Diaspora trebuie „băgați în aceeași oală”, deoarece sunt mulți care muncesc legal și nu au motive să revină în țară.

«Dragi prieteni și dragi… Panicați. Fac un apel la voi. Un apel sincer. Renunțați în a mai posta toate prostiile cu Diaspora care se întoarce acasă. Acasă, nu se întoarce DIASPORA! Se întorc doar cei IRESPONSABILI (categorii bine știute)», și-a început Sergiu Moraru postarea pe Facebook.

«Noi, „ăștia din diaspora” avem contracte de muncă de respectat, avem simț civic și multă considerație pentru cei care ne-au primit cu brațele deschise, când guvernanții României ne-au dat cu flit. Noi, „ăștia din diaspora”, oricât de greu ne este, ne ridicăm în fiecare dimineață devreme și mergem la muncă și câte 12-14 ore pe zi», își continuă Sergiu mesajul pe pagina personală de Facebook.

«Noi, „ăștia din diaspora” strângem din dinți departe de cei dragi și încercăm să facem cinste României. Noi, „ăștia din diaspora”, nu ne putem permite să clacăm, pentru că obiectivul nostru principal este să facem cu cinste și corectitudine tot ceea ce facem. Rog toți adevărații mei prieteni să posteze mai departe acest mesaj scris de unul dintre „ăștia din diaspora”. Poate așa vom reuși să reducem acest fenomen care se cheamă RĂUTATE. Nu sunt toți din Diaspora acasă, să știți. Majoritatea merg la muncă zilnic, chiar dacă sunt riscuri enorme. Așa că, vă rog nu ne băgați pe toți în aceeași oală! Vă salut pe toți.», încheie mesajul său, Sergiu Moraru.

Zeci de mii de români au revenit acasă în ultima perioadă, speriați de răspândirea rapidă a noului tip de coronavirus. Întoarcerea acestora a stârnit panică în rândul populației, care se teme de o infectare în masă, dar și indignare din partea cadrelor medicale.

Senatorul PMP, Lucian Iliescu, a criticat românii din Diaspora, care s-au întors în țară fără să se gândească la binele rudelor din România. Parlamentarul a arătat că mare parte dintre cei care s-au întors în țară, „fac parte din acei componenți ai diasporei românești care lucrează ilegal în străinătate, motiv pentru care nu au avut ce pierde și s-au întors în țară, acolo unde mint autoritățile române și dau mai departe, inconștient, boala pe care o au.”