Merkel: „Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”

Certificatul digital de vaccinare devine realitate. Șefii de state din UE au discutat joi seara, la summitul virtual al Consiliului Europei despre realizarea unor pașapoarte de vaccinare, care vor fi folosite de cetățenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19. Decizia liderilor vine ca urmare a faptului că mai multe țări din sudul Europei care depind de turism, precum, Austria, Grecia, Italia şi Spania sunt disperate să salveze sezonul turistic din vara lui 2021.

Certificatele digitale de vaccinare vor permite oamenilor să călătorească în Europa. În ciuda pandemiei de coronavirus, certificatul digital de vaccinare va fi disponibil înaintea verii. Declarația vine de la cancelarul german Angela Merkel după summit-ul virtual al liderilor din UE, transmite Reuters.

“Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel în cadrul unei conferințe de presă, joi seara, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.

Asociația Internațională a Transportatorilor Aeriene (IATA) va introduce din martie permisul de călătorie care ține cont de vaccinarea titularului și de eventualele teste Covid-19 efectuate.

Cei care vor apărea în baza de date ca vaccinați sau testați pentru Covid-19 cu rezultat negativ, vor primi undă verde (OK to travel) pentru a zbura.