Membri ai grupului terorist Stat Islamic în Irak, arestaţi în Spania

EI-CH735_CT_spi_G_20140616171434

Opt presupuşi membri ai grupului terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL) au fost arestaţi luni în Spania, sub acuzaţia că încercau să recruteze islamişti care să fie trimişi în Irak şi Siria.

Autorităţile spaniole au descins luni dimineaţă la mai multe adrese din Madrid, în căutarea unor membri ai unei celule a grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Levant, relatează BBC News online.

Liderul celulei teroriste a fost deţinut o perioadă în penitenciarul militar american de la Guantanamo Bay, după ce a fost arestat în Afganistan.

Potrivit presei spaniole, şase dintre cei opt suspecţi arestaţi sunt originari din Maroc, unul este din Argentina şi unul din Spania. Liderul celulei islamiste sunnite este Lahcen Ikasrrien şi a fost deţinut la Guantanamo Bay mai mulţi ani, fiind transferat în Spania în 2005, din lipsă de probe.
Grupul terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL) este afiliat reţelei Al-Qaida şi este foarte activ în conflictele din Irak şi Siria. În ultimele săptămâni, gruparea teroristă sunnită a ocupat numeroase provincii din nordul Irakului, iar acum avansează spre Bagdad.