Laura Bretan, adolescenta soprană de origine română din SUA, a concertat la gala excelenței românești de la Calpe, Spania

Ediția a doua a campaniei „Noi susținem excelența!” lansată de publicația Occidentul Românesc în urmă cu trei ani s-a bucurat de oaspeți deosebiți, din toate colțurile lumii, precum și de un scurt concert de excepție susținut de soprana Laura Bretan, adolescenta cu voce de înger care a uimit o lume întreagă cu talentul ei.

Laureații celei de-a doua ediții a galei excelenței românești peste hotare s-au reunit pe malul Mării Mediterane, în stațiunea Calpe din Spania, provincia Alicante. Evenimentul a avut loc pe 26 mai, marcând, astfel, și Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită an de an în ultima duminică a lunii mai. Români de valoare din Spania, Franța, Belgia, Statele Unite ale Americii, Italia și alte țări europene s-au întâlnit pentru a primi o recunoaștere simbolică a activității, profesionalismului și voluntariatului lor.

Printre acești români s-a aflat și Laura Bretan, o adolescentă ce a devenit, în ultimii ani, un ambasador al excelenței românești în toate colțurile lumii. Născută la Chicago, SUA, dar de origine română, Laura (acum în vârstă de 16 ani) este cântăreață de operă (soprană), dar abordează și alte genuri muzicale. A început să cânte încă de la vârsta de patru ani, la îndemnul mamei sale și studiază pianul de la vârsta de cinci ani. Vocea sa de înger a uimit jurații concursului „America’s Got Talent”, unde a primit direct biletul spre finală.

Laura a participat și la concursul „Românii au talent”, desfășurat în România, ediția din 2016, câștigând nu doar inima publicului de acasă, ci și trofeul cel mare. După cum a mărturisit și atunci, a dedicat acel premiu bunicului său, care, în același an, plecase într-o altă lume. Prestația ei din cadrul galei „Noi susținem excelența!” a demonstrat, încă o dată, un talent uimitor, o sensibilitate înduioșătoare și, totodată, o modestie ce a caracterizat întotdeauna marii artiști.

„Occidentul Românesc” i-a acordat Laurei Bretan, în urma votului popular, un premiu special de recunoaștere pentru performanțele obținute, pentru promovarea valorii și pentru că a devenit o ambasadoare a excelenței românești peste hotare.

Autor: Camelia Jula