„Las Fierbinţi” este cel mai popular serial românesc al momentului care, a debutat la 1 martie 2012, pe ProTv.
În luna aprilie a acestui an, cunoscuții actori din îndrăgitului serial: Giani – Costi Diță, Dorel – Mihai Rait Dragomir, Celentano – Adrian Văncică și Bobiță – Mihai Bobonete, vor fi prezenți în Spania într-un spectacol de succes intitulat: „La vremuri noi, cu glume noi”.
Programul spectacolului:
- 26 aprilie 2016, orele 21:00, la Teatro Cofidis Alcázar, Calle de Alcalá, 20, 28014 Madrid;
- 27 aprilie 2016, orele 21:00, la Teatro Principal, Plaza de la Paz, S/N, 12001 Castellón de la Plana.
Biletele se vor pune în vânzare la casele de bilete ale teatrelor și online pe http://www.entradas.com/
Prețul unui bilet: 20 euro. Informații la telefon: 697 309 430
Actorii din „Las Fierbinţi” care vor susține spectacolul „La vremuri noi, cu glume noi”:
Giani (Costi Diță) – șmecherașul prin excelență. Este un „simpatic”, mereu c-o replică deșteaptă pe buze, e tipul care te „face din vorbe” și e chitit, de regulă, pe „combinații”. Urmărește să facă bani și aspiră la statutul de „baștan”, care „să facă pe toată lumea”. Este motivul pentru care uneltește frecvent cu Bobiță, punând la cale diverse planuri de „îmbogățire peste noapte”.
Dorel (Mihai Rait Dragomir) – o inimă neînfricată și un actor desăvârșit. E fratele autist, dar genial, al lui Bobiță. Dorel îndură orice chin, ca să devină mare vedetă. Iar când e pe scenă, se lasă cu one man show.
Celentano (Adrian Văncică) – bețivul satului, care emite multe „filozofii” ale vieții, în special în cârciuma lui Bobiță.
Bobiță (Mihai Bobonete) – patronul crâșmei locale, La Fierbinți, trece drept un sătean cumsecade. În ciuda aerului hâtru, e ferm, hotărât, fără menajamente, oricând cu o replică șfichiutoare pe buze. E tovaraș bun cu Giani, în combinație cu care întreprinde felurite acțiuni dintre cele mai dubioase.
„Las Fierbinţi”, cel mai îndrăgit serial românesc este filmat integral în oraşul ialomiţean Fierbinţi-Târg. Regizorii au transformat întreg oraşul într-un platou de filmare. În centru, peste drum de primărie se află sediul Casei de Cultură, unul dintre locurile pe care producătorii serialului l-au închiriat pentru a filma importante scene din film. Deși sunt obişnuiţi să-i vadă pe artişti la treabă, localnicii sunt fascinaţi când trec pe lângă clădirea pe care o văd şi la televizor şi o privesc cu admiraţie ca pe un adevărat muzeu.
Un alt loc important este grădiniţa, pe care actorii o folosesc pe post de primărie. Clădirea mică şi vopsită în roşu îşi păstrează arhitectura veche de mai bine de jumătate de veac. Aproape de marginea oraşului, ascuns pe o uliţă prăfuită, se află un bar în care se petrece o bună parte din acţiunea serialului „Las Fierbinţi“. Intrarea este acoperită de doi copaci şi încadrată de navete de bere. Pe un frontispiciu de lemn stă scris din sticle mesajul „Welcome Las Fierbinţi”.
Puţini sunt cei care cunosc faptul că producţii celebre care au făcut senzaţie la festivalul de la Cannes au fost filmate în Bărăgan. Ţinutul arid şi lovit de vânturi i-a inspirat pe regizorii români şi le-a adus succes în carieră. În anul 2007, regretatul Cristian Nemescu obţinea la Cannes premiul „Un Certain Regard” cu producţia „California Dreamin”.
Un alt film românesc premiat la Cannes şi filmat în Bărăgan este producţia „După dealuri”. Şocanta poveste petrecută într-o mănăstire din România când una dintre maici este ucisă într-un ritual de exorcizare conţine câteva cadre filmate la Amara, lângă Slobozia.