La sediul MAE s-a desfășurat cea de-a doua ediție a întâlnirilor „Românii de Pretutindeni”

dprrp

Astăzi, 20 octombrie, s-a desfășurat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, Sala Grigore Gafencu cea de-a doua ediție a întâlnirilor „Românii de Pretutindeni”.
Cu această ocazie au avut loc o serie de dezbateri dedicate temei “Educație și Identitate” prin colocviul „Românii din comunităţile istorice sud-dunărene: bursieri de succes ai statului român”.

Alături de domnul Angel Tîlvăr, ministru delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, gazda întâlnirii, au participat domnul Ion Caramitru, președinte al Societății de Cultură Macedo-Române, domnul Viorel Stănilă, fost ambasador al României în Albania, domnul Remus Pricopie, rector al SNSPA, fost ministru al Educației, specialiști din cadrul ministerului Educației, precum și bursieri meritorii ai statului român originari din comunitățile românești sud-dunărene.

La eveniment a participat şi o delegaţie a Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, condusă de doamna director general, Zvetlana Preoteasa care a solicitat realizarea unor manuale școlare pentru elevii din afara granițelor țării care să aibă o programă diferită de cea din România.