Iubire fără frontiere

2

1

3

Mihaela Ioniţă, Silvia Maria Mirca şi Daniela Sîrbu, fondatoarele Asociaţiei „AJUTĂ ŞI TU”, împreună cu o nouă colaboratoare a asociaţiei, Iulia Giurumescu, au organizat o  seară românească având ca scop un eveniment caritabil, primul de acest acest gen organizat în Spania. ”Seara Benefică Românească” vine în ajutorul copiilor bolnavi de cancer din Spitalul Marie Curie şi a copiilor de la casa de tip familial “Rița Gărgăriţă” din Alba Iulia. Această acţiune a fost sprijinită de Restaurantul Apart a 2 prin grija  lui Constantin Iordache şi Ana Pop şi de compania de transport “NELU BÂRSAN”, fără de care ar fi fost imposibil finalizarea tuturor campaniilor umanitare pentru aceşti copii.

Printre cei peste o sută de români au mai participat reprezentanta grupului de voluntari  din Bucureşti şi fondatoarea grupului ”Alături de copiii bolnavi de cancer” – Andreea Angelescu, Ciprian Tănăsescu – preşedinte PSD Diaspora, Marius Sârbu – preşedinte PSD Spania, Tom Morgan – reprezentant al Biroului de Informaţii al Parlamentului European, poetul Marius Garniţă, familia preotului paroh Marian Trăilă din Azuqueca de Henares şi mulți alţi români de bine care au dorit să participe la acest eveniment umanitar. Seara a început cu o mică prezentare a asociaţiei prin proiecţii şi statistici despre situaţia copiilor mai puţin norocoşi din România.

Pe durata cinei s-a organizat o tombolă în favoarea copiilor, s-au vândut tablouri, icoane pe sticlă pictate şi felicitări de Crăciun confecţionate de către copii. Cu banii donați de către cei prezenți la eveniment se vor achiziționa medicamente pentru copiii de la Spitalul Marie Curie şi pentru cei de la Casa de copii Rița Gărgăriţa din Alba Iulia.

Evenimentul caritabil s-a finalizat cu prezentarea unui tort enorm realizat cu această ocazie de către cofetăria “Tres Chocolates”.

Chiar dacă sunt departe de țară, de familiile lor, românii din Spania au demonstrat din nou că iubirea pentru cei în suferință nu are frontiere.