Italia: Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, în vizită de lucru la Roma

2013 [640x480]

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a participat la Audienţa Generală a Sanctităţii Sale Papa Francisc.

La finalul audienţei ministrul delegat Cristian David a avut prilejul de a-l saluta pe Sanctitatea Sa şi de a-i transmite mesajul de salut în numele românilor de pretutindeni şi al comunităţii româneşti din Italia.

Demnitarul român a subliniat aprecierea faţă de mesajele Sanctităţii Sale de dialog şi solidaritate.

Ulterior, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni Cristian David a acordat un interviu pentru Radio Vatican în cadrul căruia a declarat:  “O astfel de întâlnire creează o emoţie copleşitoare. Pentru noi este un prilej de deosebită onoare şi trebuie să vă spun că având această ocazie de a schimba câteva cuvinte pline de substanţă, cuvinte pe care le-am putut adresa Papei, care la rându-i a arătat apreciere pentru poporul român, m-am simţit copleşit. Am transmis Sanctităţii Sale aprecierea pe care românii o au faţă de lucrurile pline de înţelepciune pe care le-a transmis în puţinele luni de mandat, dar care au o profunzime atât spirituală cât şi socială. Mă refer aici la mesajele de dialog şi solidaritate pe care noi le-am apreciat deoarece comunităţile româneşti din diaspora simt nevoia de susţinere a efortului de integrare. Iar fără dialog şi solidaritate un astfel de proces complex de integrare nu se poate realiza.”

În cursul după-amiezii, ministrul delegat Cristian David a avut o întâlnire cu primarul Romei, Gianni Alemanno, la care au participat şi reprezentanţi ai Asociaţiei Românilor din Italia. Discuţia s-a axat pe susţinerea integrării comunităţii româneşti prin: prezenţa reprezentanţilor comunităţii româneşti în structurile administraţiei publice locale, constituirea unei asociaţii a antreprenorilor români din Italia şi susţinerea de către primăria Romei a proiectelor culturale ale comunităţii româneşti, în parteneriat cu Academia di Romania din Roma.

Totodată, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, s-a aflat în mijlocul comunităţii româneşti din Roma, care a sărbătorit ziua de 1 Mai în mod tradiţional.