Italia a luat măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea coronavirusului COVID-19

8

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că autorităţile italiene au luat măsuri fără precedent pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului COVID-19 şi că temerile privind stocul de alimente din oraşele afectate de virus, nu sunt îndreptăţile, scrie Sky TG24.

Bilanțul anunțat de autorități este de doi morți și aproape 80 de infectări. 11 localități sunt în carantină, cele mai multe în regiunele Lombardia și Veneto din nordul țării.

„Am luat măsuri pe care nicio altă ţară nu le-a luat. Aceste măsuri trebuie să reducă riscul de contaminare”, a declarat Conte într-un interviu acordat televiziunilor italiene. Premierul a recunoscut că această epidemie ar putea avea efecte asupra economiei ţării.

Conte a ţinut să dea asigurări populaţiei că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte stocurile de alimente în oraşele afectate de noul coronavirus. „Există o preocupare în ceea ce priveşte stocul de produse alimentare din unele oraşe, dar nu ne confruntăm cu o penurie de alimente”, a explicat premierul, care promite că sunt luate toate măsurile pentru o aprovizionare permanentă a populaţiei din regiunile afectate.

După ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în Milano, Giuseppe Conte a spus că măsurile care trebuie luate în oraş vor fi diferite faţă de măsurile din celelalte 10 orăşele în care au fost identificate cazuri.

„Va trebui să adaptăm măsurile pe care le luăm la specificul fiecărei zone. Măsurile care pot fi eficiente în oraşele mici, nu le putem aplica în Milano”, a conchis premierul.

Coronavirusul Covid-19, detectat la finalul anului trecut în oraşul Wuhan din provincia chineză Hubei, a provocat moartea a 2.461 de oameni. Pe lângă China, el a fost descoperit – până în prezent – 29 de alte ţări.