Ioan Iacob: De vorbă cu părintele Anton Ghiuzan

37

Imagine JPG [640x480]

FOTO: Papa Ioan Paul al II-lea, părintele Mihai Dascălu și părintele Anton Ghiuzan

“Pătrunşi de acest spirit al lui Dumnezeu vom merge în lumină!“ – Anton Ghiuzan

Dintr-o convorbire recent înregistrată la Sinaia cu părintele Anton Ghiuzan administrator la Casa de odihnă a Arhiepiscopiei Romano-Catolice, am selectat câteva aspecte pentru cei care sărbătoresc Paştele catolic.

„ Am avut marea onoare şi totodată cred că este un har din partea lui Dumnezeu că am avut ocazia să-l întâlnesc personal pe Papa Ioan Paul al II-lea în vara anului 1984. Am avut trei întâlniri oficiale cu Sfântul Părinte. Am fost doi preoţi tineri din România: părintele Mihai Dascălu și cu mine. Pe atunci eram vicar capelan la Biserica Sf. Tereza din Bucureşti.

Vă ofer o imagine cu Sfântul Părinte şi cu noi. Nu ne pregătisem în mod deosebit, dar aveam cu noi câteva obiecte de artizanat şi imaginea unei mănăstiri din România. Am discutat câteva minute, ne-a întrebat de unde suntem, ştia despre România şi despre Arhidieceza de București. Ne-a dat binecuvântarea şi apoi, ştiind italiana, am devenit pentru câteva minute interpret pentru Sfântul Părinte care a purtat o discuție cu o doamnă din Bucureşti. Au mai fost şi alte audienţe generale, dar nici una nu a fost atât de specială ca cea din 1984. Sigur că atunci nici nu ne puteam gândi la o posibilă vizită a Papei Ioan Paul al II-lea în România, dar ceea ce pentru oameni este imposibil, pentru Dumnezeu este posibil!

Trebuie să ne deschidem larg inima pentru a primi darul, harul lui Dumnezeu şi de a răspunde chemării pe care Dumnezeu ne-o adresează. Lăsându-ne pătrunşi de acest spirit cu siguranţă vom merge pe calea cea dreaptă, vom merge în lumină!“

Autor: Prof. Ioan Iacob – București