Institutul Hispano Rumano din Castellón de la Plana a organizat „Atelierul lui Moş Crăciun” cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

În aceste zile speciale, dominate de emoţionanta atmosferă de sărbătoare, membrii Institutului Hispano Rumano din Castellón de la Plana au considerat necesară, organizarea unei activităţi culturale prin care să îi înveţe pe copiii români din Castellón, câteva obiceiuri românești uitate, să retrăiască bucuria de a trimite felicitări de Crăciun membrilor dragi ai familiei care se află departe de ei (bunicii sau rudele apropiate).

Profesoarele de limba română, Mihaela Băleanu, Adelina Gherman şi Diana Istrate au îndrumat grupul de copii care au participat la confecţionarea felicitărilor şi la scrierea unui mesaj în limba română în interiorul acestora. Următorul pas a fost scrierea adresei destinatarului şi a expeditorului pe plic şi depunerea acestuia în „sacul lui Moş Crăciun”, pentru a fi trimise în România.

Acțiunea s-a încheiat cu interpretarea (de către toţi copiii prezenţi) tradiţionalului colind „Moş Crăciun”, iar copiii au fost răsplătiți cu daruri și urări din partea Moșului.

La manifestare a participat Angelica-Cristina Marcu și Gheorghe Florea, consuli, din partea Consulatului României la Castellón de la Plana.

„Atelierul lui Moş Crăciun” a fost găzduit de Casa „Castilla la Mancha”, care a colaborat la realizarea acestei acțiuni punând la dispoziţia organizatorilor spaţiul şi contribuind cu mijloace materiale necesare organizării atelierului de lucru.