„Informează-te corect! Fii în siguranță!” – Campanie lansată de DRP

Având în vedere fluxul mare de cetățeni români care vor tranzita România în perioada sărbătorilor de iarnă, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), alături de Ministerul Afacerilor Interne (MAI),  cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), a implementat campania „Informează-te corect! Fii în siguranță!”.

Proiectul își propune să crească nivelul de conștientizare al românilor în legătură cu măsurile preventive pe care aceștia le-ar putea întreprinde în contextul sanitar actual, pentru siguranța lor și a celor dragi.

Începând cu 17 decembrie 2021, peste 150.000 de pliante au fost distribuite în toate punctele terestre de trecere a frontierei și în cele mai circulate aeroporturi din țară.

O secțiune relevantă a pliantului o reprezintă Ghidul de Reîntoarcere, care conține informațiile furnizate de o serie de instituții ale statului român cu competențe în domenii esențiale procesului de reintegrare.

În acest ghid veți găsi informații privind reînnoirea actelor de identitate, repatrierea bunurilor, echivalarea studiilor, accesarea serviciilor medicale și sociale, regimul de impozitare, precum și posibile oportunități de investiții în România, riscurile la care ne expunem, în lipsa informării, odată cu plecarea în străinătate la muncă și nu numai.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, alături de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră recomandă tuturor românilor care se întorc acasă să consulte această broșură, să ceară, dacă este nevoie, informații suplimentare autorităților din punctele de trecere a frontierei și, cel mai important, să aibă grijă de ei și de cei dragi lor, folosind resursele oferite de autoritățile române.

Pliantul în format PDF poate fi descărcat aici: „Informează-te corect! Fii în siguranță!”

*Cele două coduri QR din pliant se vor scana folosind folosind camera foto sau o aplicație specială din telefonul mobil.

Foto: DRP