Începând cu 26 mai, Secția Consulară Madrid își reia activitatea

Secția Consulară Madrid își reia activitatea de lucru cu publicul la ghișeu, exclusiv pe bază de programare, începând cu 26 mai 2020, în concordanță cu măsurile impuse de autoritățile spaniole în perioada stării de urgență, informează Ambasada României în Regatul Spaniei.

Va fi acordată prioritate persoanelor ale căror programări au fost anulate ca urmare a decretării stării de urgență. Acestea vor fi contactate de Secția Consulară Madrid în vederea obținerii unei noi programări.

Ulterior prelucrării cererilor menționate anterior, sistemul de programări http://www.econsulat.ro va fi disponibil pentru ceilalți solicitanți de servicii.

Pentru orice altă solicitare urgentă, care nu suportă amânare, este recomandat să trimiteți un e-mail la: madrid.programari@mae.ro, urmând să fiți contactați în vederea programării.

Activitatea cu publicul se va desfășura cu respectarea strictă a reglementărilor în vigoare și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor adoptate de autoritățile spaniole și române cu scopul combaterii Covid-19:

  • Accesul în incinta Secției consulare se va face doar pe bază de programare prealabilă și în funcție de capacitatea maximă de procesare a cererilor, astfel încât să se evite aglomerația.
  • Trebuie să respectați ora programării și să vă asigurați în prealabil că sunteți în posesia tuturor documentelor necesare, pentru a evita deplasările repetate.
  • Pe durata prezenței la sediul Secției consulare, se va respecta în permanență distanța de siguranță de cel puțin 2 metri între persoane.
  • Este obligatorie utilizarea măștilor și a mănușilor de protecție!
  • Trebuie să vă conformați indicațiilor personalului consular și ale angajaților însărcinați cu paza și menținerea ordinii, pentru respectarea condițiilor de siguranță.

Combaterea acestei pandemii depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Secția Consulară Madrid asigură că măsurile adoptate au ca prioritate protejarea dumneavoastră și a sănătății publice.