Încă cinci țări intră pe lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adăugat pe lista țărilor din zona verde încă cinci state pentru care nu se mai impune carantina sau izolarea la domiciliu la intrarea în România.

Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană) intră pe lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină.

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană), se precizează într-un comunicat.

Astfel, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România. Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată AICI.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori, se mai arată în comunicat.

Această măsură se aplică pentru pasagerii asimptomatici care sosesc în România din statele menționate.