Ianis Hagi, pe lista de transferuri a Clubului Sevilla Fútbol din Spania

8

Sevilla Fútbol Club este clubul care-l dorește pe Ianis Hagi, mijlocaș ofensiv la FC Viitorul Constanța, fiul lui Gheorghe Hagi, fost fotbalist și actual antrenor de fotbal, scrie publicaţia spaniolă marca.com.

Pe lista de transferuri a lui Ramón Rodríguez Verdejo, directorului sportiv al clubului spaniol, alături de numele lui Elif Elmas (Fenerbahçe), apare și numele lui Ianis Hagi, mijlocaș ofensiv la clubul FC Viitorul, fiul lui Gheorghe Hagi, o legendă a fotbalului românesc.

Înființat în anul 1905, Sevilla Fútbol Club este cel mai vechi club din Spania dedicat în exclusivitate fotbalului, și evoluează în Primera División.

La începutul lunii iunie, Gheorghe Hagi a recunoscut că Gigi Becali l-a contactat şi i-a pus pe masă o sumă uriaşă pentru transferul lui Ianis la FCSB: „Eu zic că Ianis în România a arătat tot ce poate. El are nevoie de o provocare europeană. În momentul de față, ca manager, văzându-l şi lucrând cu el, cred că e momentul ideal pentru el să facă următorul pas, european”, a declarat Hagi.

Gigi Becali ar fi oferit trei milioane de euro plus 20% dintr-un eventual transfer, pentru ca Hagi să-l lase pe Ianis la FCSB. Mutarea nu s-a realizat, iar Ianis are șanse foarte mari să ajungă în străinătate.

14 goluri şi opt pase decisive în 39 de partide a bifat Ianis Hagi pentru Viitorul în acest sezon, în toate competițiile.

A consemnat: Mircea Fluieraș – Occidentul Românesc