Guvernul Spaniei a investit 742.089 de euro pentru a dota Politia Locala cu mijloace tehnologice de control si supraveghere

48

Delegata Guvernului din Madrid, Amparo Valcarce, impreuna cu Primarul din Coslada, Ángel Viveros, au prezentat in aceasta dimineata proiectul Tecnologii pentru un oras sigur, ce inseamna implantarea tehnologiilor celor mai avansate in cadrul Politiei Locale din Coslada, cu o investie de 742.089 de euro. La aceasta festivitate au fost prezenti deasemeni Consilierul pentru Securitate si Mobilitate, Manuel Torrús, si Consiliera pentru Educatie si Noi Tehnologii, Pilar Mondéjar.

Proiectul, din cadrul programului legat de noile tehnologii al Planului E (Plan Español para el Estímulo de la Economía y el Empleo), presupune un set se sisteme de gestiune globala a securitatii si mobilitatii ce include un centru de control, supraveghere video a traficului, supraveghere video si securitate pentru edificiile municipale (in care intra cele 17 scoli publice), instalarea de echipament GPS in masinile de politie si controlul la distanta al intersectiilor semaforizate.

Primarul cosladean, Ángel Viveros, a scos in evidenta faptul ca “odata cu implantarea noilor tehnologii in cadrul Politiei Locale, se face inca un pas inspre transformarea profunda a Corpului de Politie care se desfasoara in ultimii trei ani, prin mutarea la un nou sediu, numirea unui nou ofiter sef, crearea de organe de conducere intermediare, schimbarea imaginii corporative si achizitionarea de noi vehicule si alte mijloace materiale. Toate acestea au contribuit la asezarea Cosladei pe locul doi in randul oraselor celor mai sigure din Comunitatea Madrid si reducerea cu 12 procente a ratei criminalitatii”.

Delegata Guvernului din Madrid, Amparo Valcarce, a insistat asupra “nivelelor de excelenta siguranta in Coslada ce se datoreaza, in mare masura, excelentei colaborari si loialitati institutionala intre corpurile de Politie”, si a mai declarat ca “Guvernul Rodríguez Zapatero a investit in municipiul Coslada, prin Planul E, un total de 27.287.627 euro, generand 537 locuri de munca. In ceea ce priveste proiectul Tecnologii pentru un oras sigur, supravegherea video va fi utila, pe de o parte, pentru a preveni delictele si, pe de alta parte, pentru a avea imagini probatorii in cazul in care acestea se produc. Mai mult decat atat, avand aceste imagini in timp real, in cazul in care se intampla ceva, se pot deplasa la fata locului cele mai apropiate efective de politie care, la randul lor, pot fi urmarite cu ajutorul sistemului  GPS”.

In ceea ce o priveste, Consiliera pentru Educatie si Noi Tehnologii a Primariei din Coslada, Pilar Mondéjar, a oferit date despre noul sistem de gestiune a securitatii si mobilitatii care are “unsprezece camere de control al traficului, controlul la distanta a 21 intersectii semaforizate, camere de supraveghere cu rotatie de 360 grade pe cladirile municipale, transmisie de imagini si date in timp real si un videowall in sala de control a sediului Politiei Locale cu sase ecrane de 125 cm”.