Grupul Rodbun investește 20 milioane euro pentru agricultură în județul Brăila

Grupul Rodbun pregă­teşte o investiţie de până la 20 mil. euro prin care va construi în judeţul Brăila cel mai mare parc logistic din agricultura românească, cu o suprafaţă de peste 40.000 mp, a explicat Octavian Petrescu, director comercial, Rodbun Grup, în emisiunea Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

Octavian Petrescu a subliniat că acesta va fi situat în imediata apropiere a municipiului Brăila, în apropierea localităţii Chiscani, şi va fi dezvoltat în logica tranziţiei energetice, cu panouri fotovoltaice şi tehnologii eco-friendly.

Compania Rodbun a fost fondată în urmă cu circa 18 ani de antreprenorii Daniel Muntean şi Iancu Alexandru. Aceasta produce seminţe şi cereale în fermele proprii, distribuie materii prime agricole, face comerţ prin fitofarmacii, trading cu cereale şi distribuie utilaje agricole.

Investiţia de la Brăila este cel mai mare proiect al grupului pentru următorii ani şi stă la baza unui plan prin care sunt vizate îmbunătăţirea şi eficientizarea reţelei de puncte logistice.

Grupul are în prezent o reţea de 32 de fitofarmacii, la care se adaugă depozitele zonale, ajungând în final la o reţea de 50 de puncte la nivelul întregii ţări.

Planul legat de capacităţile logistie cuprinde şi dezvoltarea de baze logistice la fiecare dintre fermele Rodbun, situate în Iaşi, Vaslui, Bacău, Brăila, Călăraşi, Dolj, Caraş-Severin şi Mureş. Anul acesta va derula un proiect pilot de circa 1 milion de euro.