Global Ports, singurul candidat la concesionarea terminalelor de croazieră din Las Palmas

Global Ports Canary Islands, o alianță comercială formată din Global Ports Holding (GPH), cel mai mare operator de porturi de croazieră din lume, și compania canariană Sepcan (Canarian Port Services), a fost singurul candidat la licitația pentru construcția și funcționarea noilor terminale de croazieră din porturile provinciei Las Palmas (Gran Canaria, Fuerteventura și Lanzarote), după excluderea celui de-al doilea concurent, Las Palmas Cruise Terminal, o societate mixtă formată de agenția spaniolă Pérez y Cía, și filiala spaniolă a companiei Agunsa din Chile, America de Sud, scrie tourinews.es.

Licitația convocată de Autoritatea Portuară din Las Palmas în decembrie 2020 ajunge la ultima sa etapă, după excluderea automată și irevocabilă a terminalului de croazieră Las Palmas pentru că a inclus oferta economică în documentația administrativă necesară pentru procesul de faliment.

Prin urmare, singurul candidat este Global Ports Insulele Canare, care trebuie să aștepte verificarea documentației furnizate pentru licitație. Întrunirea consiliului de administrație al licitației este programată pentru luna noiembrie, anul viitor și va stabili atribuirea finală a construcției și exploatării a trei noi terminale de croazieră în porturile Las Palmas (Gran Canaria), Puerto del Rosario (Fuerteventura) și Arrecife (Lanzarote) în regim de concesiune a domeniului public, relatează CanaryPorts.

Se estimează că investiția care va fi făcută de grupul concesionar va fi cuprinsă între 20 și 25 de milioane de euro, cu scopul construirii a trei noi terminale eco-durabile cu un design care, în plus, le va transforma în spații atractive și polivalente pentru a avea o utilizare complementară în lunile fără activitate.

Global Ports Holdings (GPH) este cel mai mare operator de porturi de croazieră din lume, cu 19 terminale în 13 țări. Printre altele, administrează facilitățile din Barcelona, ​​Havana (Cuba), Barbados (Caraibe) sau Ha Long (Vietnam).

A consemnat: Mircea Fluieraș – OR

Foto: ibemar.net

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.