Gest emoționant pentru asistenta din Galați umilită de vecini

7

Când soarta lumii și a fiecărui om în parte este astăzi mai mult ca oricând în mâinile cadrelor medicale, asistenta Mihaela Pal din Galați a fost dată afară dintr-un magazin de cartier, iar vecinii de bloc i-au stropit ușa apartamentului cu clor. Femeia este angajată la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați și a depus plângere la poliție pentru ceea ce i s-a întâmplat, scrie stiri.tvr.ro.

În semn de solidaritate, asistenta de 44 de ani a fost așteptată în fata blocului cu flori și aplauze de către militarii de la Batalionul de Tancuri din Galați.

Mihaela Pal lucrează de o viață în Spitalul de Boli Infecțioase din Galați. Dragostea pentru această meserie a ajuns și la fiul cel mare, care, la 19 ani, este student în anul I la Medicină. Mihaela mai are un băiat de 12 ani, care spune că are sufletul cât un purice când mama trebuie să plece la serviciu.

Asistenta Mihaela Pal a ales însă să își facă datoria, indiferent cât de greu este în această perioadă. A mers la muncă în fiecare zi și a salvat oameni. Ca să nu își expună familia, s-a mutat într-un alt apartament pe care îl deține. Din acel moment, a început calvarul.

Gabriel Ioan-Avrămescu, prefectul județului Galați: „Condamnăm cu tărie astfel de gesturi ale unor semeni de-ai noștri, care în aceste momente grele nu fac altceva decât să amenințe sau să puna în pericol starea cadrelor medicale. Fac un apel către toți cetățenii: Să fim alături de cadrele medicale!”.

Poliţiştii gălăţeni au deschis, joi, 2 martie a.c., o anchetă pe numele patronului magazinului, care a refuzat să o servească pe asistenta Mihaela Pal şi a alungat-o pe motiv că aceasta ar fi un pericol pentru sănătatea celorlalţi, pentru că lucrează ca asistent medical la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, unde sunt internaţi pacienţii cu COVID-19.