Gelu Vlașin a fost numit Coordonator al Departamentului pentru Comunitățile de Străini din Spania

43

VLASIN_200

Comitetul Executiv Federal al Partidului Libertatii Individuale (P-LIB) anunță iniţierea unei noi linii de acţiune orientată spre cetăţenii rezidenţi străini. În Spania trăiesc aproape 6 milioane de cetăţeni străini, care constituie 12% din populaţie. Între ei sunt în principal imigranţi şi de asemenea o mare comunitate de expaţi atât profesionali cât şi persoane în vârstă care aleg Spania ca ţară în care se bucură de pensionare. Liberalii sunt sensibili la astfel de drepturi şi la libertatea acestor persoane, de obicei neglijate de alte forţe politice. Programul politic include extinderea drepturilor politice depline, inclusiv votul activ şi pasiv pentru toate alegerile, „tuturor persoanelor care locuiesc legal în ţară de cel puţin doi ani, fie că există sau nu reciprocitate” (punctul 3.3.1). Legislaţia actuală deja recunoaşte parţial anumite drepturi, inclusiv a cetăţenilor UE de a vota pentru alegerile Parlamentului European. P-LIB face apel acestor cetăţeni de a participa şi a ne sprijini în prezentarea candidaturii, cu semnatura lor şi a celor din jurul lor.

Pentru a conduce noul departament a fost numint Coordonator al Comunităţii de Străini din Spania domnul Gelu Vlașin. Rezident în Spania de mai bine de o decadă, Vlașin aparţine celei mai mari comunităţi de străini din Spania, comunitatea româneasc. Scriitor decorat de către statul român, lucrează în Madrid în domeniul marketing-ului online şi este un excelent cunoscător al problemei imigraţiei în Spania, fiind vicepreşedintele principalei organizaţii de cetăţeni români din Spania. Militant din 1998 al Partidului Naţional Liberal din România, unul dintre cele mai puternice partide liberale din Europa şi asociat principal al coaliţiei de guvernare, Vlașin coordonează organizarea cluburilor acestui partid în Spania. Colaborarea dintre PNL şi P-LIB, parteneri ai Internaţionalei Liberale, constituie un obiectiv de o mare importanţă strategică. “Libertatea este comoara cea mai de preţ a orcărui individ şi trebuie să ne preocupe mai mult respectarea dreptului şi libertăţii individuale a tuturor cetăţenilor”, a afirmat Vlaşin.

CEF speră ca această nouă linie de acţiune va duce la o mai mare încorporarea de noi membri, nu numai români, ci de orice altă naționalitate. Prima provocare a lui Vlaşin ca şi coordonator al departamentului va fi de a face cunoscut P-LIB şi propunerile sale politice comunităţii româneşti, şi de a iniţia apropierea celorlalte comunităţi de cetăţeni rezidenţi în Spania, faţă de provocarea electorală din luna mai.