Exodul medicilor români în Europa

În Franţa şi Germania, românii sunt cei mai numeroşi din totalul medicilor străini, iar în Ungaria ponderea medicilor români este de 70% din totalul specialiştilor străini.

Cei mai mulţi medici străini din Franţa şi Germania provin din România, peste 8.700 de specialişti români fiind înregistraţi în cele două ţări, arată datele OECD, o organizaţie internaţională.

Din România merg medici pentru a-şi termina studiile şi în ţări precum Belgia, Ungaria sau Marea Britanie, acestea fiind printre cele mai frecvente ţinte pentru specialiştii români.

Franţa este cea mai frecventă alegere a medicilor români, peste 4.700 de specialişti lucrând în această ţară, din datele OECD.

Datele OECD se referă la numărul de doctori care au obţinut prima calificare medicală în altă ţară şi au dreptul să practice medicina acolo. Numărul îi implică şi pe cei care au obţinut orice alt tip de certificate să practice profesia în ţara „de primire“, dar şi pe medicii rezidenţi. Sunt excluşi însă medicii care au acreditare în ţara respectivă, dar practică medicina în altă ţară, scrie ZF.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.