Despre Centenarul României în „Costa Blanca Nachrichten”, ziarul rezidenților germani din Spania

73

„Costa Blanca Nachrichten”, ziarul germanilor stabiliți în Spania, alocă în ediția din 30 noiembrie 2018, un spațiu publicistic generos Centenarului României.

Situația din țară este analizată lucid, nepărtinitor. Articolele, interviurile și reportajele au la bază o documentare temeinică și sunt scrise cu înalt spirit profesionist, din poziție neutră. Ghinioanele istoriei sunt numite clar, fără ocolișuri (ciopârțire, comunism, corupție). O imagine de la egal la egal!

Suntem numiți ultimii urmași ai Romei, priviți ca un popor demn, cu o țară extraordinar de frumoasă și de bogată. Românii din Spania sunt prezentați polifațetic, fără lingușeli, dar și fără critici părtinitoare. Cei intervievați sunt portetizați ca oameni de nădejde, responsabili, întreprinzători, liberi.

Calitățile poporului sunt recunoscute cinstit, fără echivoc (hărnicie, spirit deschis, optimism, istețime, cinste). Suntem priviți ca membri deplini ai concertului european, cu înclinații mai degrabă occidentale decât balcanice.

Mai multe informații și detalii în internet găsiți aici:

https://www.costanachrichten.com/costa-blanca-nachrichten/rumaenische-jahrhundertfeier/

https://www.costanachrichten.com/costa-blanca-nachrichten/aktuelle-cbn-ausgabe/unsere-grosse-union/