Deputatul Victor SOCACIU şi senatorul Cristian DAVID au prezentat la Bruxelles viziunea Diasporei româneşti

31

În organizarea PSD Belgia a avut loc pe 15 noiembrie 2012 la Bruxelles dezbaterea “Implicarea Diasporei în dezvoltarea României”. La întrunire au participat eurodeputatul Ciprian Tãnãsescu, alături de o delegaţie de parlamentari români, Victor Socaciu, deputat PSD, candidat USL în Colegiul Diaspora 1 Camera Deputaţilor, şi Cristian David, senator PNL, candidat USL în Colegiul Diaspora 1 Senat.

“De ce un eveniment pe tema implicãrii Diasporei în dezvoltarea României? În România este nevoie de o dezbatere politică reală despre potenţialul Diasporei româneşti şi ce implică aceasta atât la nivel economic, cât mai ales la nivelul oamenilor”, sublinia Dan LUCA, preşedintele PSD Belgia şi vicepreşedintele PSD Diaspora, în deschiderea reuniunii.

Eurodeputatul Ciprian Tanasescu a prezentat cei doi candidaţi USL pentru Colegiul Europa la alegerile parlamentare româneşti din 9 decembrie 2012, Victor Socaciu şi Cristian David. „Susţinând candidatura lor, susţinem un mod nou de a face politicã. Voi, românii din Diaspora, dacã v-aţi dorit oameni care sã punã umarul la realizarea a ceea ce vã doriţi, acum este momentul sã-i încurajaţi”.

Deputatul Victor Socaciu preciza: “Peste 15% din români trăiesc în afara graniţelor României, iar statul Român are o responsabilitate faţă de aceştia. Se vehiculeaza ideea unui Departament al Diasporei în Guvernul României; este categoric una dintre soluţii”.

În discursul sãu, senatorul Cristian David subliniazã expertiza românilor din Bruxelles care lucreazã în sectorul afacerilor europene: „Nu putem opera doar cu noţiunea de Diaspora, dar şi cu un flux migratoriu care transferã populaţia activã din România in ţãrile europene. Pentru cei care acumuleazã experienţã aici, ideea de reîntoarcere este foarte valoroasã mai ales pentru România, reprezintã un element de accelerare a dezvoltãrii ţãrii noastre”.

Informaţii suplimentare despre PSD Belgia se pot obţine de la

Dan LUCA (dan.luca@psdbruxelles.eu / tel ++32/ 485 62 45 42)

www.psdbelgia.ro