Decizia CCR a fost citită. Băsescu se întoarce la Cotroceni

Decizia CCR de invalidare a referendumului a fost citită în Plenul Parlamentului. Din acest moment decizia va pleca la Monitorul Oficial iar Traian Băsescu va reveni la Cotroceni. “Decizia CCR încalcă principiul democratic fundamental, anume acela că democraţia se exprimă prin votul cetăţenilor. Am hotărât să părăsim sala în semn de protest”, a precizat liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea din sala de Plen. Propunerea senatorului PNL, Ioan Ghişe, de amânare a şedinţei de Plen, a fost respinsă. Decizia a fost luată cu 20 de voturi “pentru” şi 196 de voturi “împotrivă”. Parlamentarii PNL au părăsit sala în momentul în care judecătorul Ioan Minea a început să o citească. Senatorul PNL Ion Ghişe ceruse supunerea la vot a două propuneri a două propuneri prin care să se constate neîndeplinirea obligaţiilor din partea Curţii Constituţionale. “Cerem să anulăm timp două zile acest subiect pentru a da timp CCR să analizeze din nou situaţia”. Ghişe susţine că decizia CCR e consultativă şi nu impune efecte. “Principala obligaţie a CCR în materie de referendum nu este acum îndeplinită prin prezentarea în faţa noastră a unui raport”.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.